Älykkyyttä sähköautojen kotilataukseen

30.11.2016, klo 16:35Kommentteja 0

Suomessa kehitetty kotilatauspalvelu lupaa mullistaa sähköautojen lataamisen kolmella ominaisuudella: Se ajoittaa latauksen vuorokauden edullisimpiin tunteihin, mahdollistaa kotilatauspisteen jakamisen muille käyttäjille ja hoitaa työsuhdesähköauton latauskustannusten kohdistamisen, hallinnan ja laskutuksen.


Kuluttajapalveluiden kehittyminen on tärkeä tekijä sähköautojen yleistymisessä. Edistyksellinen VIRTA-palvelu tuo uusia mahdollisuuksia sähköautoilijoiden ulottuville. Palvelu optimoi kotilatauksen sähkön hinnan mukaan. Työsuhdeautoilijat hyötyvät arkea helpottavasta automaattieista raportointiominaisuudesta. Latauspisteen jakaminen muille käyttäjille on mahdollista - myös korvausta vastaan.

Suomessa kehitetty kotilatauspalvelu lupaa mullistaa sähköautojen lataamisen kolmella ominaisuudella: Se ajoittaa latauksen vuorokauden edullisimpiin tunteihin, mahdollistaa kotilatauspisteen jakamisen muille käyttäjille ja hoitaa työsuhdesähköauton latauskustannusten kohdistamisen, hallinnan ja laskutuksen.

Suomalainen teknologiayhtö Virta Ltd. tuo markkinoille edistyksellisen sähköautojen Virta home -kotilatauspalvelun. Palvelu ohjaa lataustapahtuman automaattisesti vuorokauden edullisimpaan latausajankohtaan sähkön markkinahinnan perusteella. Täysin uutta on myös mahdollisuus jakaa oman kotilatauspisteen käyttöoikeus haluamilleen tahoille, ilmaiseksi tai maksua vastaan. Lisäksi työsuhdeautoilijan elämän helpottamiseksi palvelu raportoi sekä julkisen että kotilatauksen kustannukset työnantajalle automaattisesti.

Kotilatauskustannukset minimiin

Virta Home – älykäs kotilataus ohjaa sähköauton lataustapahtuman vuorokauden edullisimmille tunneille, näin sähköautoilija säästää sekä rahaa että ympäristöä. Ohjauksen voi myös tarvittaessa ohittaa ja säätää latausajan itse.

- Palvelu ottaa huomioon sähkön tuntikohtaisen markkinahinnan Nordpool SPOT-markkinoilla sekä arvioidun auton lataustarpeen. Latauksen optimointi tapahtuu näiden tietoja yhdistämällä reaaliajassa, kertoo Virran liiketoimintajohtaja Elias Pöyry.

Kuluttaja saa palvelusta taloudellista hyötyä, jos kuluttajalla on kotitaloudessaan tuntihintainen sähkösopimus. Lisäksi hyötyjänä on sähköverkko ja ympäristö: Kun sähkön hinta on alhaisimmillaan, myös sähkön kysyntä on alhaisimmillaan. Kun lataus ajoitetaan tällaisiin ajankohtiin, sähköautojen avulla voidaan samalla tasapainottaa sähköverkkoa ja energiantuotannon tarvetta. Tarve korostuu sähköautojen määrän lisääntyessä. Palvelu toimii aluksi Suomessa ja muissa pohjoismaissa.

Virta Home -palvelussa mobiiliapplikaatiosta voi nähdä milloin
sähköenergian hinta on alimmillaan ja miten palvelu optimoi
sähköauton latausajankohdan.

Älykäs lataus osaksi jakamistaloutta

VIRTA Home –latauspalvelun avulla sähköautoilija voi jakaa kotilatauspisteensä perheelle, ystäville tai kaikille sähköautoilijoille silloin kun ei itse käytä palvelua. Latauspisteen omistajalla on täysi vapaus valita kenelle piste on auki. Älykäs kotilataus laskuttaa ulkopuolisesta käytöstä reaaliajassa ja tilittää tuoton automaattisesti kuukausittain.

- Suomen johtavana julkisen latausverkon operaattorina meillä on mahdollisuus yhdistää parhaita julkisen latauksen piirteitä myös kotilataukseen. Jakamisominaisuus tekee palvelustamme sähköautojen latauksen Airbnb:n, hehkuttaa Pöyry.

Latauspisteen jakamismahdollisuus hyödyttää kaikkia osapuolia. Kaikki sähköautoilijat pääsevät nauttimaan tiheämmästä latausverkostosta, ja latauspisteen omistaja voi saada lisäansioita auttaessaan muita.

Selkeys työsuhdeautojen latauskustannuksiin

Niille, joilla on sähköauto työsuhdeautona, palvelu tuo lisäsujuvuutta arkeen. Se raportoi latauskustannukset automaattisesti työnantajalle niin, että kotilataus ja julkinen lataus kootaan yhteen raporttiin. Latauskustannukset mitataan todellisen käytön mukaan reaaliajassa ja latauskustannukset raportoidaan työnantajalle automaattisesti kuukausittain.

- Sähköautojen suosio työsuhdeautona kasvaa. Työsuhdeautoilija tarvitsee latausmahdollisuuden myös kotona, mutta tähän asti kustannusten kohdistaminen on ollut vaikeaa. Nyt tämäkin asia on ratkaistu, toteaa Pöyry.

Ratkaisut kiinteistöille ja latausliiketoimintaan

Virran palveluvalikoimaan kuuluvat myös yksinkertaiset kiinteistölatauspalvelut, jotka kohdistavat latauskustannukset käyttäjille todellisen käytön mukaan reaaliajassa ja tilittävät lataustuotot kiinteistön omistajalle automaattisesti.

Lisäksi Virran kaupallisten latauspalveluiden avulla yritykset voivat tarjota helposti maksullisia latauspalveluita omissa kiinteistöissään ja asiointipisteissään.

Virran palvelupaketit sisältävät palvelun 36 kk ajaksi sekä esiohjelmoidun käyttövalmiin latauslaitteen, jonka tavallinen sähköasentaja voi helposti kytkeä sähköverkkoon ilman erityisosaamista. Virran palvelut voi tilata suoraan verkkokaupasta kertamaksulla tai kuukausihintaan.

Tulosta

Osallistu keskusteluun

Kommentit


Energiavinkit

Huoneilmassa kevätpölyä?

Kevät on kuivannut kadut ja pihat. Monessa paikassa pihoja ja katuja on pesty, mutta kaikkea pölyä ei saada pois. Sisäilman parantamiseksi kannattaa puhdistaa ilmanvaihtoventtiilit ja vaihtaa suodattimet. Lue lisää

ISS omat uutiset

Puista vapaa sähkölinja -projekti etenee – jo 100 km säävarmaa sähkölinjaa!

Imatran Seudun Sähkön Siirron ja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan yhteinen Puista vapaa sähkölinja -projekti on edennyt suunnitellussa vauhdissa. Projekti on edennyt hyvässä yhteistyössä maanomistajien kanssa, joita koko projektin piirissä on yhteensä noin 2000. Lue lisää

Energiatehokkuus

Maistiaisia 2020-luvun ruoasta

Ruokakulttuuri elää ja muuttuu. 2020-luvulla kasvisten käyttö lisääntyy ja pääsemme nauttimaan uudenlaisista mauista ja aterioista. Uutta voi syntyä myös vanhoista suomalaisista perinneruoista. Lue lisää

Vertailut

Kohti valkeaa hymyä

Hammasalan ammattilaiset suosittelevat sähköhammasharjaa. Sähköhammasharjaa suositellaan sen puhdistustehon vuoksi. Sähköhammasharjalla hampaat tulevat käsiharjalla harjaamista puhtaammiksi ja säännöllisellä sekä huolellisella harjaamisella pääset kohti valkeampaa hymyä. Vaihtoehtoja löytyy kaikissa hintaluokissa. Kokeilimme neljää sähköhammasharjaa. Lue lisää

Kodintekniikka

Sähkösavustimella helppo savustuskesä

Sähkösavustin on monipuolinen laite kesän ruuanlaitossa. Sähkövastuksella varustettuja savustuslaitteita on ollut markkinoilla jo pitkään. Sähkösavustimella valmistuu koko aromikas ateria kesäpöytään. Savustaa voi ympäri vuoden esimerkiksi kalaa, lihaa ja kasviksia. Lue lisää

Turvallisuus

Nauti lämmöstä ja säästä luontoa ja lompakkoa – Ikääntyvän lämmönjakokeskuksen kuntotarkastus kannattaa

Kuopion alueella yli 6100 kiinteistöä lämpiää kaukolämmöllä. Niistä jopa kaksi kolmesta kuluttaa enemmän energiaa kuin olisi tarpeen, arvioi Kuopion Energian asiantuntija, kaukolämmön myyntipäällikkö Teemu Tirkkonen. Lue lisää

Liikenne

Olisiko Suomesta sähköisen lentämisen edelläkävijäksi?

Lentoliikenteen runsaat hiilidioksidipäästöt puhuttavat. Yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista nykymuotoiselle lentoliikenteelle on lentokonekannan sähköistäminen. Tutkimuksen mukaan Suomi voisi olla sähköisen lentämisen edelläkävijämaa. Lue lisää

Pääkirjoitus

Juhlavuoden satoa

Viime vuonna juhlittiin 90-vuotiasta Imatran Seudun Sähkö Oy:tä. Vuotta muistellaan varmasti hyvillä mielin niin asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, yhtiön johdon kuin henkilökunnankin parissa. Mutta miltä näyttää vuosi numeroina? Lue lisää

Laiteuutuudet

Imuroi ja pese lattiat automaattisesti

iRobotin uusi Roomba 970-sarja käyttää Imprint™-linkkitekniikkaa ja pystyy yhteistyöhön Braava jet m6 -robottimopin kanssa. Tämän tekniikan avulla lattianpesu käynnistyy automaattisesti imuroinnin päätyttyä. Lisäksi on mahdollisuus käyttää iRobot HOME -sovellusta siivoustöiden ajoittamiseen ja seuraamiseen. Lue lisää

Lämmitys

Vuosikellosta vinkit kodin talotekniikan kunnossapitoon

Kodista kannattaa pitää huolta. Talotekniikan huolenpidolla asumismukavuus ja turvallisuus pysyvät kunnossa ja asuinkustannukset kurissa. Samalla kodin lämmön- ja sähkönkulutus pysyy kurissa. Asumisen vuosikello auttaa muistamaan, mitä eri vuodenaikoina kannattaa tehdä. Lue lisää